Цагаан сүмстэй паста
Орц:
Сонгино 10г
Бор мөөг 60г
Олив тос 1 хоолны халбага
Хатаасан ганга 1 чимх
Давс ¼ цайны халбага
Нунтаг цагаан перец 1 чимх
Яншуй 5г
Гоймон 100г
Цагаан сүмсэнд:
Кешью самар 30г
Ургамлын шингэн сүү 100мл
Нимбэгний шүүс ½ хоолны халбага
Тэжээллэг хөрөнгө ½ хоолны халбага
Гарц:
1 порц
Хийх арга:
Цагаан сүмс бэлтгэх: Кешью самрыг 30-40 минут хүйтэн усанд дэвтээж авна. Дэвтээсэн кешью самрыг шүүж аваад холигч машинд хийж ургамлын шингэн сүү, нимбэгний шүүс, тэжээллэг хөрөнгөө нэмж ширхэггүй болтол машиндана.
Буцалж байгаа давстай усанд гоймонгоо хийж чанаад шүүж авна.
Сонгино, бор мөөг, яншуйгаа цэвэрлэж угаагаад сонгино, яншуйг жижиг, бор мөөгөө нимгэн хавтгай хэрчинэ.
Тогоонд оливын тос хийж халаагаад хэрчсэн сонгино, бор мөөгөө шаргал болтол зөөлөн галаар хуурч давс, хатаасан ганга, цагаан перецээр амтална. Бэлэн болсон ногоон дээрээ цагаан сүмсээ хийж буцалгаад чанасан гоймонгоо нэмж хутгаж бэлэн болгоно.