Шар буурцгийн хуурай уураг амтлах
Орц:
Хуурай шар буурцаг - 100 гр
Шар буурцгийн сүмс (soy souce) - 2 хх
Хар перц - тохируулна
Улаан перц - тохируулна
Давс ½ tsp
Ургмалын тос - 50 гр
Сонгино - 1 ш
Бүлээн ус - тохируулна
Гарц:
2-3 порц
Хийх арга:
Хуурай шар буурцгаа бүлээн усанд хийж дэвтээнэ. Шур буурцгийн төрлөөсөө хамаараад 20-60 минут орчим байлгана.
Бүрэн гүйцэд дэвтсэнийх нь дараагаар сайтар базаж шүүгээд бүлээн цэвэр усаар 3-4 удаа зайлна.
Үүний дараагаар сайтар базаж шүүж авна.
Тэгээд амталгаанд зориулан хувааж хэрчинэ.
Сонгиноо хэрчинэ.
Ургамлын тосоо хайруулын тавгандаа хийж халаана.
Амталгаандаа тохируулан сонгиноо хийнэ. Хэрэв та хүсвэл сонгино хийхгүй байж болно.
Сонгиныхоо амтыг тосондоо уустал хуурна.
Дараа нь шар буурцгийн дэвтээсэн уургаа хийж хуурна.
Дээрээс нь шар буурцгийн сүмс, давс, хар перц, улаан перцээ хийж амтална.
Хэрэв та хүсвэл амталгаагаа хүссэнээрээ сонгоорой.
БИЧЛЭГ ҮЗЭХ: