Хуушуур

Орц:

  1. Шанзанд:

  2. Байцаа 100г

  3. Лууван 30г

  4. Сонгино 30г

  5. Ногоон сонгино 20г

  6. Дэвтээсэн шар буурцгийн уураг 50г

  7. Дүпү 30г

  8. Чанасан хүрэн шош 30г

  9. Чанаж нухсан төмс 100г

  10. Ургамлын тос 2 хоолны халбага

  11. Давс ½ цайны халбага

  12. Мөөгний амтлагч 1 цайны халбага

Гурилан зуурмагт:

  1. Гурил 150г

  2. Зуурмагны ус 80мл

  3. Зуурмагны тос 1 хоолны халбага

Гарц:

1-2 порц

Хийх арга:

  1. Байцаа, лууван, сонгиноо цэвэрлэж угаагаад жижиг хэрчинэ.

  2. Төмсөө угааж хальстай нь усанд 5-10 минут чанаад болгож авна. Чанасан төмсөө хальслаад нухна. Нухсан төмсөндөө бага зэрэг ургамлын сүү, давс хийж болно.

  3. Хүрэн шошийг 8-12 цаг хүйтэн усанд дэвтээгээд 40-60 минут зөөлөн галаар чанаж болгоно. Чанасан хүрэн шошийг шүүж авна.

  4. Хатаасан шар буурцгийн уургийг 20-30 минут бүлээн усанд хийж дэвтээгээд 2-3 удаа цэвэр усаар зайлж базаж авна. Дэвтээж базсан шар буурцгийн уургийг жижиг хэрчинэ.

  5. Дүпүг хүйтэн усаар зайлж хэрчсэн ногооноосоо арай том дөрвөлжин хэрчинэ.

  6. Бэлдсэн бүтээгдэхүүнүүдээ саванд хийж холиод давс, мөөгний амтлагч, ургамлын тосоор амтална. Нухсан төмсөө хамгийн сүүлд нь бэлдсэн шанзандаа хийж жигд холино.

  7. Гуриландаа ургамлын тос, хүйтэн бүлээн ус хийж зуурна.

  8. 20-30 минут амраасан гурилаа 30-40 граммаар тасалж элдэнэ.

  9. Дуртай хэлбэрээр чимхэж их тосонд шарж гаргана.

  • Хуушуурыг олон төрлийн орцоор хийж болох ч удаан хугацаанд ашиглаж ирсэн энгийн жоруудын нэг нь энэ жор юм.

  • Ногоогоо шар буурцгийн уураг, хүрэн шош, дүпүгээр баяжуулж өгсөнөөр уураглаг болно.

Go Vegan Go Vegan Go

Бидний хаягуудыг дагаж мэдээлэл аваарай

Go Vegan Go Vegan Go

Бидний хаягуудыг дагаж мэдээлэл аваарай