Ази гоймонтой хуурга
Орц:
Нарийн гоймон 100г
Сармис 2 хумс
Цагаан гаа 10г
Ногоон сонгино 20г
Ногоон вандуй 40г
Брокли 100г
Бор мөөг 50гр
Улаан чинжүү 20г
Шар буурцгийн цуу 1 хоолны халбага
Веган хясаа мөөгний сүмс 1 хоолны халбага
Давс 1 чимх
Гүнждийн тос 1 хоолны халбага
Ус 100мл
Гарц:
1 порц
Хийх арга:
Сармис, сонгино, цагаан гааг цэвэрлэж угаагаад жижиг хэрчинэ.
Ногоон вандуй, брокли, бор мөөг, улаан чинжүүг угааж цэвэрлээд улаан чинжүүг урт нарийн, бор мөөг, броклиг нимгэн хавтгай хэрчинэ.
Буцалж байгаа давстай усанд гоймонгоо хийж чанаад шүүж авна.
Халаасан тосонд сармис, цагаан гааг хийж зөөлөн галаар шаргал болтол хуурч бор мөөг, брокли, улаан чинжүү, ногоон вандуйгаа нэмж хууралтыг үргэлжлүүлнэ.
Болц нь дутуу хуурсан ногоон дээрээ ус хийж шар буурцгийн цуу, веган хясаа мөөгний сүмс, давсаар амтална.
Дээр нь чанасан гоймон, ногоон сонгиноо тавьж усыг нь ширгэтэл чанаж болгоно.
Гаргахдаа гүнждийн тос нэмж хутгана.