Амталсан брокколи
Орц:
8 ширхэг дунд зэргийн хатаасан бор мөөгийг халуун буцалсан усанд хийж таглан дэвтээнэ.
2 ширхэг бондгор броколли
4 том халбага шүүгээгүй наран цэцгийн тос
4 зүсэм шинэхэн цагаан гааг маш жижигхэн болгож хэрчиж татна.
2 хумс сармисыг жижиглэн хэрчинэ.
1/4 лемон
2 том халбага шар буурцагны соус (soy sauce)
1 цайны халбага нуурын давс
1 цайны халбага бор элсэн чихэр
3 цайны халбага сайн чанарын гүнждийн тос
100 гр дүпүг хавтгай нимгэн хэрчиж тавина
1/2 цайны халбага Энэтхэг өмхий давс
1/4 цайны халбага хемел сунел амтлагч
1/4 цайны халбага нунтаг гоньд
Гарц:
2 порц
Хийх арга:
Дэвтээсэн бор мөөгийг нарийхан урт хэрчиж тавина. Дэвтээсэн усаа хадгална.
Броколи байцааг хэрчээд буцлаж буй усанд хийж 1 минут буцалгаад усыг нь шүүж авна.
4 халбага наранцэцгийн тосоо хайруулын тавганд хийж халаагаад сайтар халаад эхлэх үед нь сармис, цагаан гаа, мөөгийг хуурна. Шар буурцагны соусыг нэмж хийгээд лимоныг шахаж шүүсийг нь хийнэ. 2 минут хуурна. Давс, 2 цайны халбага гүнждийн тос, 2 том халбага мөөг дэвтээсэн ус зэргийг хийж дахиад 2 минут болгоно.
Хэрчсэн дүпүг өөр хайруулын тавганд хийж 4 том халбага ус хийж, Энэтхэг өмхий давс, гоньд, хемел сунел амтлагчийг хийж 5-6 минут усыг нь ширгэтэл нь жигнээд 1 цайны халбага гүнждийн тос хийж амтлана.
Броколи болон дүпүг будаагаар хачирлан таваглана.